Cazul Șor stiri: 599

Justiţia spaniolă autorizează restricţii de noapte în Catalonia

24 dec. 2021,, 00:30   Război în Ucraina
2026 0

Justiţia spaniolă a autorizat joi instituirea unor restricţii de circulaţie pe timpul nopții în cea mai mare parte a regiunii Catalonia (nord-est) pentru a stopa explozia de cazuri de COVID-19. Pe de altă parte, purtarea măștii la exterior redevine obligatorie în întreaga țară.

Tribunalul Superior de Justiţie al Cataloniei (TSJC) a anunţat că autorizează „măsurile solicitate” de executivul catalan, care includ de asemenea închiderea discotecilor şi limitarea întîlnirilor private la maximum 10 persoane, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Din cauză că măsura afectează libertăţile fundamentale, guvernul autonom condus de separatişti a fost nevoit să ceară undă verde justiţiei pentru a putea institui această interdicţie de la 1:00 pînă la 6:00 dimineaţă în toate oraşele cu peste 10.000 de locuitori unde incidenţa depăşeşte 250 de cazuri la 100.000 de locuitori în şapte zile, în practică, toate acestea în prezent.

Aceste restricţii se vor aplica din noaptea de joi spre vineri pentru o perioadă iniţială de 15 zile într-una dintre cele mai populate regiuni ale Spaniei şi cea mai turistică din Europa.

Dintre cele 17 regiuni autonome ale Spaniei, Catalonia este cea care pledează pentru cele mai restrictive măsuri pentru a face faţă exploziei de cazuri de COVID-19 cauzată de apariţia noii variante Omicron.

Masca, obligatorie la exterior în toată țara

Decizia justiţiei a fost anunţată în timp ce guvernul central a adoptat un decret joi dimineaţă făcînd din nou obligatorie purtarea măştilor la exterior în toată ţara, care a înregistrat miercuri un nou record de 60.041 cazuri în 24 de ore.

Obligaţia de a purta masca, ce va intra în vigoare vineri şi pe care executivul o doreşte „provizorie”, nu va viza practica sportivă sau oamenii singuri - sau pe cei înconjuraţi de familie - „într-un spaţiu natural”, precum „la munte sau la plajă”, a detaliat joi ministrul sănătăţii, Carolina Darias, în cadrul unei conferinţe de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?