AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Jurnaliștii au părăsit conferința de presă a lui Macron de la Strasbourg în semn de protest

20 ian. 07:09   Război în Ucraina
1728 0

Jurnaliștii europeni au părăsit sala în care președintele francez Emmanuel Macron urma să țină o conferință de presă în Parlamentul European, protestînd împotriva imposibilității de a pune întrebări.

Miercuri, Macron a ținut un discurs în Parlamentul European, subliniind prioritățile președinției Franței a UE pentru următoarele șase luni. După discursul său, urma să aibă loc o conferință de presă, însă, după cum s-a dovedit mai tîrziu, aceasta nu presupunea posibilitatea de a pune întrebări liderului francez, relatează Noi.md.

"Conferința de presă care trebuia să aibă loc după (discursul lui Macron în Parlamentul European) s-a transformat într-o declarație fără întrebări. În semn de protest, jurnaliștii europeni au părăsit sala înainte ca aceasta să înceapă", relatează France Info cu referire la corespondentul său la fața locului.

După cum a scris jurnalistul postului TV Cnews, Loic Signor, pe pagina sa de Twitter, jurnaliștii au aflat că nu vor putea pune întrebări la conferința de presă după cîteva ore de așteptare în Parlamentul European. De aceea a fost luată decizia unanimă de a părăsi sala.

Macron, comentînd situația, a spus că în decembrie a răspuns deja la întrebările jurnaliștilor despre președinția Franței în Uniunea Europeană.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав