TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Jurnalist BBC: votul de vară privind Brexit va fi ultimul

Jurnalist BBC: votul de vară privind Brexit va fi ultimul

Votul în Parlamentul britanic privind acordul Brexit, programat pentru prima săptămînă a lunii iunie, va fi ultimul. Despre aceasta a anunţat, miercuri, pe Twitter, redactorul politic adjunct al companiei de radiodifuziune BBC, Norman Smith.

„Surse guvernamentale au informat că, dacă tranzacția [a primului ministrul britanic] Theresei May nu va fi aprobată [în parlament] pentru a patra oară, nu va exista o a cincea încercare", se spune în relatare.


Deputații-euroscepticii din Partidul Conservator de guvernămînt din Marea Britanie vor vota împotriva înțelegerii guvernului britanic cu Bruxelles, informează Reuters.

După cum a anunţat anterior purtătorul de cuvînt al Theresei May în finalul întrevederii acesteia cu liderul Partidului Laburist de opoziţie, Jeremy Corbin, proiectul de acord privind condițiile retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi din nou supus votării în parlamentul britanic în prima săptămînă a lunii iunie. Potrivit acestuia, după 3 iunie, Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic îi va fi prezentat un acord privind condițiile Brexit, ratificarea căruia va asigura legiferarea planului premierului britanic de a pune în aplicare procesul de retragere a ţării din UE. Purtătorul de cuvînt a subliniat că acest lucru „trebuie făcut în cazul în care Marea Britanie intenţionează să se retragă din UE înainte de vacanţa parlamentară de vară".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load