Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Joe Biden și Vladimir Putin au avut o discuție telefonică

13 feb. 2022,, 12:31   Externe
2776 8

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden a avut o discuție telefonică cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Conversația a durat mai mult de două ore și a avut loc la scurt timp după ce Biden le-ar fi spus aliaților, în timpul unei videoconferințe, că Vladimir Putin intenționează să invadeze Ucraina, iar un atac este posibil în cîteva zile, scrie CNN.

Potrivit sursei citate, în timpul convorbirii telefonice, președintele american ar fi spus că dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, „Statele Unite împreună cu aliații și partenerii săi vor răspunde decisiv și vor impune costuri rapide și severe asupra Rusia”.

De asemenea, președintele Biden a reiterat disponibilitatea SUA de a urma calea diplomației, precizînd însă că „este egal pregătită și pentru alte scenarii”.

Un oficial al Casei Albe pentru CNN a transmis că deși discuția dintre Biden și Putin a fost „profesionistă și substanțială”, „nu există nici o schimbare fundamentală în dinamica ultimelor luni”.


Convorbirea președintelui Joe Biden cu președintele rus Vladimir Putin a început la ora 18:00. Apelul vine în urma unei săptămîni de eforturi diplomatice pentru a evita conflictul în Ucraina, în timp ce Rusia își continuă acumularea de trupe lîngă granița cu Ucraina. Tot sîmbătă, Putin a discutat la telefon aproape două ore cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ultima discuție a celor doi lideri a avut loc la finalul lunii decembrie. De atunci, numărul trupelor ruse de la frontiera Ucrainei a crescut.

Rusia a negat în repetate rînduri că plănuiește o invazie în Ucraina, în ciuda adunării a peste 100.000 de militari în apropierea graniței. Acum, însă, a început exerciții militare masive cu Belarusul masiv, existînd temeri că de acolo trupele ruse pot ajunge mai rapid la Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?