COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Joe Biden s-a întîlnit cu Svetlana Tihanovskaia

29 iul. 12:00   În lume
22910 2

Președintele american Joe Biden s-a întîlnit cu liderul opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia. Despre acest lucru s-a anunțat pe contul Twitter al liderului american.

Întîlnirea a avut loc în dimineața zilei de 28 iulie la Casa Albă. "A fost o onoare pentru mine să o întîlnesc pe Svetlana Tihanovskaia", a scris Biden. El a menționat că SUA " sprijină poporul din Belarus în calea sa spre democrație și drepturile universale ale omului".

La rîndul său Tihanovskaia a mulțumit președintelui american pentru "semn puternic de solidaritate cu milioane de belaruși neînfricați care luptă pașnic pentru libertatea lor".

Vorbind despre întîlnirea cu Biden, Tihanovskaia a spus că i-a cerut acestuia să ajute Belarusul să finalizeze "trecerea pașnică la democrație" și să sprijine deținuții politici. În același timp, ea nu a menționat dacă în timpul negocierilor au fost încheiate acorduri concrete între opoziția din Belarus și Washington. Partea americană nu a dezvăluit încă detaliile întîlnirii.

Svetlana Tihanovskaia a sosit în SUA pe 18 iulie. Pe lîngă întîlnirea cu Joe Biden, ea a discutat cu Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, consilierul pentru Securitate Națională al lui Biden, Jake Sullivan, și cu ambasadorul american în Belarus, Julie Fischer.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽