TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Joaca cu arma: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua sa

Un copil de trei ani murit chiar la petrecerea de ziua lui după ce s-a jucat cu o armă de foc care s-a descărcat. Arma ar fi căzut din buzunarul unui membru al familiei. Tragedia s-a petrecut în orașul Porter din statul Texas, scrie Agerpres.

Familia îl sărbătorea pe copil și invitase mai mulţi prieteni, iar adulţii prezenţi au auzit la un moment dat un foc de armă în timp ce jucau cărţi.

Împuşcat în piept, micuțul a fost transportat de urgenţă într-o cazarmă de pompieri, dar a decedat din cauza rănii.

Accidentele de acest tip s-au înmulţit după închiderea grădiniţelor şi şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, susține organizaţia Moms Demand Action, care luptă împotriva armelor într-o ţară în care o treime dintre adulţi deţin cel puţin o armă de foc. „Cu mai mulţi copii acasă în perioada pandemiei, este mai important ca niciodată să aveţi un spaţiu de depozitare securizat, pentru că miza este atît de mare”, a comentat Christine Parker, reprezentanta din Texas a organizaţiei.

Potrivit unei anchete a organizaţiei Everytown for Gun Safety, de la începutul anului s-au înregistrat cel puţin 97 de decese legate de descărcări accidentale ale unor arme mînuite de copii de diferite vîrste.


Texasul este unul din statele americane cu cele mai permisive legislaţii în materie de arme de foc, a căror posesie este garantată de Al Doilea Amendament al Constituţiei, potrivit asociaţiilor de apărare a portului de arme.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load