COVID-19 în MOLDOVA

Jirinovski propune crearea confederației ruse cu Belarus și Transnistria

Jirinovski propune crearea confederației ruse cu Belarus și Transnistria

Belarusul și regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar putea deveni parte a confederației ruse, spune liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, iar pentru asta trebuie schimbată Constituția Federației Ruse.

Fapatul că Belarusul va fi parte a Rusiei, va fi mai convenabil pentru cetățenii ruși, pentru că ei, potrivit lui Jirinovski, oricum întrețin această republică, se arată într-un comunicat plasat pe site-ul oficial al partidului, transmite Știri.mdcu referire la Transnistria-donbasul-osetia-de-sud-i-abhazia.htm" rel="nofollow noopener noreferrer" target="_blank">Deschide.md.

Prima opțiune pe care o propune politicianul rus este ca Belarusul să devină parte a Rusiei sub forma a șase regiuni, oblasti, ale Federației Ruse: Minsk, Grodno, Brest, Gomel și Vitebsk. Potrivit lui Jirinovski, „căsătoria obișnuită (Belarus, subiect al Federației Ruse - n.r.) este mai indicată decît căsătoria civilă (stat unional - n.r.)”.


A doua opțiune este că Belarusul poate deveni parte a confederației ruse, însă pentru asta trebuie schimbată Constituția Federației Ruse. Urmare a acestui pas va rezulta un stat mult mai puternic, o confederație.

„Vom proclama o confederație din care vor face parte subiecții Rusiei, acum ei sînt în număr de 85, apoi putem să acceptăm Belarusul în calitate de nou membru al confederației. Ca o unitate comună, el își va păstra denumirea. Va dispărea cuvîntul „stat” și va rămîne doar Belarus, membru al Federației Ruse. Putem lua în confederație Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, Donbasul și așa mai departe.

Membrii confederatiei vor avea anumite drepturi, ei vor fi ceva între parte indispensabilă a statului rus și republici independente. Iată, statul unional (Rusia - Belarus), dacă îi vom mai oferi niște drepturi pe deasupra, să negociem legăturile cu Rusia, va ieși o confederație. Nu va mai fi Belarusul - un stat independent, ci va fi parte a confederației, care se va numi confederația rusă. Va fi cea mai bună opțiune pentru bieloruși”, spune Jirinovski.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load