COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Jean-Claude Juncker o laudă pe Merkel

Jean-Claude Juncker o laudă pe Merkel

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaţilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

„Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru”, a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu apărut în ediţia de vineri a tabloidului Bild.

„Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria şi Ungaria s-ar fi prăbuşit sub povara refugiaţilor. Acesta este adevărul”.


Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: „Puteţi face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă şi nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliaţi solizi pe care să te poţi baza şi de mulţi prieteni dacă vrei să realizezi ceva”.

Deşi Germania nu a fost „o barcă cu motor”, ci mai degrabă „un petrolier lent” în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel şi alte „minţi strălucite” au „adus laolaltă oameni şi au pus cap la cap lucruri”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load