COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Japonia şi Coreea de Sud au convenit că trebuie să îşi repare relaţiile

Japonia şi Coreea de Sud trebuie să coopereze pentru a contracara orice ameninţare din partea Coreii de Nord, i-a spus joi, într-o discuţie telefonică, noul premier japonez, Yoshihide Suga, preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, făcînd apel la o îmbunătăţire a relaţiilor agitate dintre cele două ţări vecine, relatează Reuters.


Relaţiile dintre cei doi aliaţi ai SUA s-au deteriorat semnificativ în ultimul an din cauza istoriei din timpul războiului şi a comerţului, în special chestiunea lucrătorilor coreeni forţaţi să lucreze în firme japoneze în timpul dominaţiei coloniale a Japoniei din perioada 1910-1945, transmite agerpres.ro.

"I-am spus preşedintelui Moon că nu putem lăsa relaţiile noastre actuale extrem de dificile aşa cum sînt acum", le-a declarat Suga jurnaliştilor după discuţia cu şeful statului sud-coreean.

"Cooperarea dintre Japonia şi Coreea de Sud, precum şi cea dintre Japonia, SUA şi Coreea de Sud sunt cruciale pentru a abordarea unor chestiuni precum cea privind Coreea de Nord", a adăugat el.

Japonia "va continua să caute cu hotărîre o acţiune corespunzătoare din partea Coreii de Sud", a mai afirmat Suga, fără a detalia.

De partea cealaltă, făcînd referire la aceeaşi discuţie telefonică, preşedinţia sud-coreeană a transmis de asemenea că Moon i-a spus lui Suga că ţările lor trebuie să găsească cea mai bună soluţie la chestiunea muncii forţate din timpul războiului, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Moon a mai evidenţiat că Japonia şi Coreea de Sud sînt cei mai apropiaţi prieteni.

Coreea de Sud este cea care a solicitat discuţia telefonică, a precizat Japonia.

Yoshihide Suga l-a înlocuit săptămîna trecută în funcţia de premier al Japoniei pe Shinzo Abe, care a renunţat la post din cauza unor probleme medicale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load