COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Japonia a fost lovită de taifunul Hagibis

Japonia a fost lovită de taifunul Hagibis

Şapte persoane au murit și alte 15 sînt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizînd Tokyo, provocînd revărsarea rîurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, relatează Mediafax, preluat de Digi24.

Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est și pe insula nordică Hokkaido.

Şapte oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa și Fukushima din jurul lui Tokyo, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceștia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a transmis NHK, iar 15 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.


Autoritățile au emis avize și ordine de evacuare pentru peste şase milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănțuit cele mai puternice ploi și vînturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi pînă acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

Furtuna, despre care Guvernul a spus că ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitații record în multe zone, inclusiv în localitatea Hakone, în ultimele 24 de ore.

Hagibis, care înseamnă „viteză” în limba filipineză, a ajuns sîmbătă seara pe insula principală din Japonia, Honshu.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Tokyo la scurt timp după aceea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load