COVID-19 în MOLDOVA

Japonia a anulat sărbătoarea înfloririi cireșilor

Japonia a anulat sărbătoarea înfloririi cireșilor

Guvernul din Japonia a anulat sakura, o sărbătoare organizată în fiecare an pentru a admira cireșii înfloriți, după ce premierul a fost acuzat de favoritism.

Shinzo Abe, șeful Guvernului de la Tokyo, ar fi adus la festivalul tradițional japonez 850 de susținători din circumscripția sa și ar fi cheltuit în acest sens peste 450.000 de euro, bani publici, relatează BBC.

Sakura sau sărbătoarea cireșilor înfloriți are un rol important în cultura Japoniei. Festivalul finanțat din fonduri publice are loc în fiecare an, în luna aprilie, în Tokyo, fiind o tradiție ce datează încă din 1952, notează BBC.


Opoziția japoneză l-a acuzat pe premierul Shinzo Abe (foto) că și-a invitat 850 de susținători din circumscripția sa la un cost uriaș.

Ce este sakura, sărbătoarea înfloririi cireșilor

Înflorirea cireșilor este extrem de apreciată în cultura Japoniei deoarece florile roz și albe pot fi admirate primăvara doar săptămîni. Oameni din toată Japonia vin la Tokyo pentru a celebra înflorirea cireșilor. Ei admiră pomii înfloriți în parcuri și mănîncă feluri de mîncare, avînd ca tematică această sărbătoare.

Festivalul are loc într-un parc din capitala Japoniei, celebru pentru imaginea fascinantă a cireșilor înfloriți. Sărbătoarea este organizată cu fonduri guvernamentale, în onoarea realizărilor japonezilor.

De ce a fost anulată sakura

Premierul japonez a fost acuzat de politicienii din opoziție că și-ar fi adus 850 de susținători din circumscripția sa la festival și astfel ar fi cheltuit aproape 55 de milioane de yeni (458.000 de euro) din fondurile publice.

Potrivit BBC, valoarea sumelor alocate pentru organizarea evenimentului s-a dublat în timpul mandatului lui Abe.

Drept urmare, secretarul general al Guvernului de la Tokyo a anunțat că Executivul a ținut cont de „mai multe păreri” și a decis să anuleze sărbătoarea din 2020.

Oficialul japonez a precizat de asemenea că Guvernul „va face clarificări referitoare la criteriile care au stat la baza chemării invitaților și va face procesul invitării mai transparent”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load