Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Japonezii, rugați să economisească energie electrică pe timp de arșiță, din cauza presiunii asupra rețelei

28 iun. 2022,, 23:00   Externe
2313 0

Inginerii energetici din Japonia au făcut apel la populație cu o cerere de economisire a energiei electrice pe timp de arșiță din cauza sarcinilor mari din sistemul de alimentare cu energie.

Un mesaj special a fost publicat de Tokyo Electric Power, o companie energetică care deservește Tokyo și prefecturile învecinate.

„Astăzi, 27 iunie, în zona de alimentare cu energie de către TERSO, din cauza temperaturii ridicate, perspectivele de furnizare a energiei electrice sînt dificile”, se arată în raport.

Compania a avertizat că furnizarea de energie electrică va deveni dificilă pînă luni seara și a cerut să fie oprite aparatele electrice inutile atunci cînd se utilizează aparatul de aer condiționat.

Guvernul japonez a spus mai devreme că, dacă vara este caldă, furnizarea de energie electrică la Tokyo, nordul orașului Honshu și alte zone va fi însoțită de dificultăți semnificative.


Anterior, căldura anormală acoperea Europa. Astfel, în mai multe regiuni ale Germaniei, temperatura aerului a ajuns la 38 de grade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?