COVID-19 în MOLDOVA

Japonezii au fost rugați să nu mai doarmă pe drumuri

Japonezii au fost rugați să nu mai doarmă pe drumuri

În ultimul an, poliția din Okinawa a numărat aproximativ șapte mii de japonezi care au adormit în mijlocul drumurilor, iar în prima jumătate a acestui an au fost înregistrate 2702 astfel de cazuri.

Poliția prefecturii Okinawa s-a adresat japonezilor să nu se culce în stare de ebrietate sub roțile mașinilor. Despre aceasta scrie The Mainichi.

Potrivit șefului prefecturii Okinawa, Tadataki Miyazawa, oamenii băuți adorm fie pe margine sau chiar în mijlocul drumului. Dar o astfel de nechibzuință poate duce la rezultate grave: anul trecut șoferii au lovit 16 persoane, dintre care trei au murit din cauza rănilor. Unii au mai mult noroc: unii se trezesc singuri, iar alții sînt luați de polițiști.
"Poate că acest fenomen este o pură coincidență: căldura și alcoolul. Căci Okinawa este una dintre cele mai sudice și mai călduroase insule japoneze, unde chiar și în timpul


iernii temperatura aerului nu scade sub nouă grade de căldură", spune Miyazawa.
În plus, în Japonia, este puternică tradiția ca lucrătorii locali, obosiți în birouri, să bea în drum spre casă. Fiind influențați de alcool, de multe ori ei cad de pe picioare.

"Am văzut chiar și cîteva fete care au început să se dezbrace pe drum, luându-l drept pentru patul lor preferat", a spus șeful prefecturii.

Deocamdată, în afară de avertisment, poliția a găsit un singur mod de a lupta cu somnoroșii de pe asfalt: amendă în valoare de 50 de mii de yeni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load