COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Italia a scurtat carantina la cinci zile pentru vizitatorii din 30 de ţări

6 apr. 09:14   În lume
1407 0

Italia a scurtat carantina impusă pentru vizitatorii din 30 de ţări, inclusiv Romînia, conform reglementărilor care intră în vigoare de marţi, scrie The Guardian.

În loc de două săptămîni de carantină forţată, călătorii din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), majoritatea din Uniunea Europeană, vor petrece doar cinci zile în izolare, potrivit AFP.

Cei care vin în Italia din aceste ţări trebuie totuşi să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosire şi după cele cinci zile de carantină să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară a celor care au stat sau care au trecut prin Marea Britanie, după ce noua tulpină depistată în Kent a înregistrat o răspîndire mai mare.

Italienii au petrecut sărbătorile de Paşte în lockdown după ce întreaga ţară a fost în zona „roşie”.


De marţi, unele regiuni vor rămîne în zona „portocalie”, cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămîn închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X