COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Italia a intrat într-un lockdown strict de 3 zile

3 apr. 18:50   În lume
1367 0

Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pentru a încerca să prevină o creştere a cazurilor Covid-19 ca urmare a sărbătorii Paştelui catolic, relatează BBC.

Toate regiunile se află acum în "zona roşie" - cel mai înalt nivel de restricţii - întrucît ţara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Deplasările neesenţiale sînt interzise, dar oamenilor li se permite să stea la masa de Paşte în casele lor împreună cu cel mult doi invitaţi.

Bisericile sînt, de asemenea, deschise, dar credincioşilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfăşoară în apropierea caselor lor.

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc îşi va transmite mesajul de Paşte din piaţa Sfîntul Petru goală.


După sfîrşitul acestui weekend de sărbătoare, diferite regiuni vor rămîne în restricţiile "zonei portocalii” sau "zonei roşii” pînă la sfîrşitul lunii.

Guvernul italian a anunţat că 70.000 de ofiţeri de poliţie în plus vor ajuta la supravegherea la nivel naţional a respectării regulilor.

Restricţiile din Italia apar în timp ce ţările din întreaga Europă încearcă să controleze o creştere a cazurilor de virus, luptînd în acelaşi timp cu întîrzierile de vaccinare.

În total, 110.328 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Italia şi au existat 3.629.000 de infecţii confirmate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X