Criza energetică stiri: 1586
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Israelul va accepta din 9 ianuarie unii cetăţeni străini din ţări cu risc mediu

3 ian. 23:30   Război în Ucraina
2241 0

Israelul va accepta străini cu presupusă imunitate la COVID-19 din ţări cu risc mediu începînd din 9 ianuarie, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii israelian, ceea ce reprezintă o primă schimbare după interdicţia impusă cetăţenilor străini la finalul lunii noiembrie ca reacţie la răspîndirea variantei Omicron, relatează Reuters.

Călătorii din 199 de ţări desemnate de Israel în categoria 'portocalie' vor trebui să facă dovada vaccinării sau trecerii prin boală. În plus, ei vor trebui să prezinte rezultatul unui test PCR înainte şi după sosirea în Israel. Ele includ Australia, Italia şi Irlanda, transmite agerpres.ro.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii israelian a recomandat ca Africa de Sud, Nigeria, Spania, Portugalia, Franţa şi Canada, care pînă acum se aflau pe lista 'roşie', să fie mutate în zona 'portocalie'.

Într-o intervenţie televizată duminică, premierul Naftali Bennett a afirmat că în această săptămînă Israelul va începe să relaxeze unele restricţii asupra călătoriilor internaţionale.

SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveţia şi Turcia vor rămîne pe lista 'roşie'. Pentru a putea intra în Israel, călătorii din aceste ţări vor avea nevoie de un permis special emis de o comisie israeliană.

În ultimele zile a fost consemnată o creştere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19, care nu se traduce însă, cel puţin deocamdată, într-o creştere marcantă a spitalizărilor.

Duminică, autorităţile israeliene au raportat 4.206 de cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămînă, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

Într-o ţară cu 9,2 milioane de locuitori, în care peste jumătate din populaţie a primit doza a treia de vaccin (booster), cazurile grave se concentrează în prezent în rîndul persoanelor nevaccinate, potrivit datelor făcute publice de autorităţile israeliene.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав