X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Israelul și-a intensificat ofensiva în Khan Yunis

3 mar. 02:00   Externe
1808 0

Trupele israeliene au distrus în ultimele ore mai multe lansatoare de rachete în nordul Fîşiei Gaza, de unde vineri au fost lansate mai multe rachete spre Israel, şi şi-au intensificat ofensiva în Khan Yunis, în sudul enclavei, unde luptele nu au încetat de trei luni, potrivit agenţiei EFE, preluată de News.ro.

"În urma tirurilor de ieri din Fîşia Gaza spre Zikim, în Israel, avioanele FDI au atacat sursa tirurilor din nordul Fîşiei", a precizat armata într-un comunicat, notează digi24.

În plus, ca răspuns la tiruri de rachete îndreptate joi spre oraşul israelian Sderot, un alt avion de luptă a eliminat "infrastructura teroristă de unde au fost trase rachetele", a adăugat aceasta.

Trupele continuă să opereze în partea de vest a principalului oraş din sudul Fîşiei Gaza, Khan Yunis, unde "au ucis terorişti şi au localizat arme, inclusiv dispozitive explozive, grenade, puşti AK-47 şi veste".

Avioanele israeliene au eliminat opt presupuşi combatanţi care transportau o ţintă explozivă pe care urmau să o arunce asupra trupelor, se arată în comunicatul militar, iar alţi trei au fost eliminaţi într-un atac aerian în suburbia Rimal din oraşul Gaza.

În centrul Fîşiei, forţele israeliene au afirmat că au ucis aproximativ 20 de "terorişti", majoritatea făcînd parte dintr-o celulă care încărca arme într-un vehicul, care au fost eliminaţi într-un atac aerian.


"Într-un incident separat, mai multe celule teroriste care operau în apropierea trupelor au fost eliminate rapid prin eforturi coordonate între centrul de control al focului şi forţele terestre", a declarat armata.

Agenţia oficială palestiniană de ştiri Wafa a relatat că 15 locuitori din Gaza au fost ucişi în această dimineaţă în două atacuri aeriene israeliene asupra a două reşedinţe din Deir al-Balah, principalul oraş din centrul enclavei, în timp ce alţi doi au fost ucişi într-un bombardament asupra unei case din Jabalia, în nordul Fîşiei, unde se adăposteau peste 70 de persoane.

Peste 30.200 de locuitori din Gaza au fost ucişi - 80% civili, inclusiv 13.200 de copii - şi 71.000 de răniţi în cele aproape cinci luni de război în Fîşia Gaza, cu aproximativ 7.000 de cadavre prinse sub dărîmături, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava controlată de Hamas. Israelul, care a înregistrat 242 de victime în rîndurile sale în timpul ofensivei din interiorul Fîşiei, susţine că a ucis peste 12.000 de luptători ai miliţiilor palestiniene, dar Hamas estimează că cifra este la jumătate.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?