COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7919
Criza energetică stiri: 533

Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii

28 noi. 2021,, 10:31   În lume
4030 0

Israelul interzice intrarea cetățenilor străini în țară pentru următoarele 14 zile, începînd cu duminică noaptea. Măsură anunțată de premierul Naftali Bennett a fost luată pentru a proteja populația de infectarea cu noua tulpină de coronavirus, Omicron.

Israelul îşi închide graniţele pentru toţi cetăţenii străinii şi reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspîndirea tulpinii africane de coronavirus – Omicron.

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat că această interdicţie va fi aplicată pe o durată de 14 zile.

Israelul, prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat pînă în prezent un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte.

În cursul zilei de sîmbătă, tulpina africană de coronavirus, Omicron, a fost confirmată în Italia, Marea Britanie, Cehia şi Germania.


Tot sîmbătă, ministrul Sănătăţii din Danemarca a anunţat că se fac verificări în legătură cu două persoane sosite din Africa de Sud suspectate de infectare cu Omicron.

„Autorităţile (sanitare) au o suspiciune rezonabilă că avem primele două cazuri ale noii variante Omicron în Danemarca”, a declarat ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, într-un comunicat.

Cazurile pot fi confirmate doar atunci cînd secvenţierea genomului va fi finalizată în cîteva zile, a precizat ministerul.

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Această descoperire a determinat numeroase ţări de pe întreg globul să impună restricţii de călătorie sud-africanilor, dar şi cetăţenilor altor state din regiune.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X