Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Israelul interzice fotografierea sau filmarea soldaților

18 iun. 2018,, 19:32   Război în Ucraina
2229

Israelul interzice fotografierea sau filmarea soldaților, iar cei care vor încălca legea riscă pînă la 10 ani de închisoare pentru ”subminarea securității statului”, potrivit unei legi adoptate duminică de guvernul izraelian.

Legea a fost adoptată la propunerea partidului ultra-naţionalist Israel Beiteinou, condus de ministrul apărării Avigdor Lieberman, și prevede pedepse de cinci ani de închisoare pentru “persoanele care filmează, fotografiază sau înregistrează soldaţi aflaţi în timpul serviciului cu scopul de a demoraliza soldaţii şi civilii israelieni”.

Această pedeapsă poate fi însă dublată în cazul în care aceste imagini şi înregistrări sînt menite să “submineze securitatea statului”.Aceleaşi pedepse cu închisoarea pot fi de asemenea pronunţate, conform acestui text, şi în cazul persoanelor care difuzează aceste înregistrări în mass-media şi pe reţelele sociale.

Ministrul apărării a salutat votul miniştrilor, spunînd că legea “va pune capăt” încercărilor “celor care susţin terorismul” de a “umili şi dezonora” soldaţii. “Dacă o persoană se comportă corect, ea nu are nevoie să ascundă nimic”, a scris pe Twitter Ksenia Svetlova, membră a Partidului Uniunea Sionistă, de opoziţie. Ea a calificat legea ca fiind “periculoasă şi nedemocratică”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав