X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Israelul anunță un nou termen limită pentru începerea ofensivei împotriva orașului Rafah

19 feb. 10:42   Externe
1806 0

Ministrul israelian Benny Gantz, membru al cabinetului de război al premierului Benjamin Netanyahu, a avertizat duminică că Israelul va lansa o ofensivă împotriva orașului Rafah dacă ostaticii israelieni deținuți în Gaza nu vor fi eliberați pînă la începutul Ramadanului, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Lumea trebuie să știe și liderii Hamas trebuie să știe: dacă pînă la Ramadan ostaticii nu sînt acasă, luptele vor continua peste tot, inclusiv în regiunea Rafah”, a spus fostul șef al armatei israeliene.

„Celor care spun că prețul este prea mare, le spun clar: Hamas are de ales. Ei se pot preda, elibera ostaticii, iar civilii din Gaza vor putea astfel sărbători sărbătoarea Ramadanului”, a adăugat el într-un discurs în cadrul Conferinței președinților principalelor organizații evreiești americane, reunite la Ierusalim.

Ramadanul, luna sfîntă în care musulmanii țin post, începe în jurul datei de 10 martie.

În pofida apelurilor din partea unei părți a comunității internaționale, guvernul premierului Benjamin Netanyahu este hotărît să lanseze o ofensivă împotriva orașului Rafah de la granița închisă cu Egiptul, unde sînt înghesuiți aproape 1,4 milioane de palestinieni. Majoritatea persoanelor strămutate trăiesc în condiții foarte dure.


Benny Gantz a afirmat că va avea loc o ofensivă, într-o manieră coordonată și în cadrul unui dialog cu americanii și egiptenii,„prin facilitarea evacuării civililor” pentru a minimaliza „pe cît posibil” numărul victimelor.

Rafah și Khan Yunis, orașe situate în sudul Fîșiei Gaza și la cîțiva kilometri unul de celălalt, precum și alte zone ale teritoriului palestinian au fost ținta bombardamentelor israeliene care s-au soldat cu 127 de morți în ultimele 24 de ore, a indicat duminică Ministerul Sănătății al Hamas.

0
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?