X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Israelul ameninţă că ar putea să se retragă de la Eurovision

26 feb. 14:15   Externe
2029 0

Israelul ameninţă că se va retrage de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, dacă organizatorii vor respinge versurile cîntecului său "October Rain", care evocă atacul sîngeros al Hamas, ca fiind prea politice.

Eden Golan şi cîntecul ei "October Rain" au fost aleşi de Israel pentru a participa la concursul anual care va avea loc în luna mai la Malmo, Suedia.

Versurile ei nu menţionează în mod explicit atacul din 7 octombrie 2023, dar nu lasă nicio îndoială că fac obiectul acestuia, relčează presa şi observatorii israelieni.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a declarat că este "în curs de examinare a versurilor" şi că nu a luat încă o decizie, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"Dacă un cîntec este considerat inacceptabil din orice motiv, radiodifuzorii au posibilitatea de a prezenta un nou cîntec sau noi versuri, în conformitate cu regulile concursului", a subliniat EBU.


Perspectiva unei interdicţii a stîrnit indignarea ministrului israelian al Culturii şi Sportului, Miki Zohar, care a calificat-o drept "scandaloasă".

Concursul Eurovision, care are un mare număr de spectatori în Israel, a oferit mai multor artişti israelieni recunoaştere internaţională, ceea ce reprezintă o sursă de mîndrie pentru această ţară.

2
0
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?