COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Israelul a spus cît va dura operațiunea în Fîșia Gaza

20 mai. 15:15   În lume
1382 0

Israelul intenționează să atingă obiectivele militare stabilite în cadrul operațiunii din Fîșia Gaza în 2-3 zile, după care va fi gata să negocieze un armistițiu cu grupările palestiniene. Despre acest lucru a anunțat publicația Axios, cu referire la oficiali israelieni.

Potrivit publicației, în ultimele zile, colaboratorii serviciului de informații și coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Vennesland, a purtat discuții cu reprezentanții mișcării radicale Hamas și liderul Consiliului Național de Securitate al Israelului, Meir Ben-Sabat, pentru a încheia un armistițiu între părți. Ben-Shabbat a ascultat propunerile mediatorilor, dar nu a primit încă un mandat din partea prim-ministru Benjamin Netanyahu pentru a purta discuții de fond.

Publicația anunță că, după cum se așteaptă, guvernul israelian își va schimba politica cu privire la problema armistițiului cu Palestina pe 20 mai și va începe negocierile privind încetarea focului.

La 19 mai, Reuters a anunțat, citînd o sursă din Egipt, care mediază între Israel și Palestina, că părțile la conflict au convenit în principiu la un armistițiu, dar detaliile acordului încă se discută.

Escaladarea conflictului dintre Palestina și Israel a început cu confruntări în Ierusalimul de Est. Apoi, pe 10 mai, grupurile palestiniene Hamas și Jihadul Islamic, cu sediul în Fâșia Gaza, au început un atac masiv asupra Israelului — în total peste trei mii de rachete au fost lansate pe teritoriul țării. Ca răspuns, armata israeliană a chemat cinci mii de rezerviști și efectuează atacuri aeriene asupra țintelor din Fîșia Gaza. Confruntările continuă. Conform ultimelor date, de la începutul escaladării conflictului palestino-israelian, au fost uciși 10 israelieni și 220 de locuitori din Fîșia Gaza.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X