X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Israelul a cerut secretarului general al ONU să demisioneze

7 dec. 2023,, 12:15   Externe
2949 0

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a reacționat dur la apelul secretarului general al ONU, António Guterres, pentru o încetare umanitară a focului în Gaza și a repetat apelul pentru demisia acestuia, relatează The Times of Israel.

"Astăzi, secretarul general a înregistrat o nouă cădere morală", a declarat Erdan.

El a adăugat că apelul la încetarea focului "este de fapt un apel la continuarea terorii Hamas în Gaza".

"Viziunea distorsionată a secretarului general nu face decît să prelungească luptele din Gaza, deoarece le dă teroriștilor Hamas speranța că războiul va fi oprit și că vor putea supraviețui", a mai spus ambasadorul israelian la ONU.

"Îi cer din nou secretarului general să demisioneze imediat. ONU are nevoie de un secretar general care să susțină războiul împotriva terorismului, nu de un secretar general care acționează conform unui scenariu scris de Hamas", a declarat Gilad Erdan.


Anterior, secretarul general al ONU, António Guterres, a făcut apel la o încetare umanitară a focului în Fîșia Gaza. El a subliniat că, în conformitate cu articolul 99 din Carta ONU, are dreptul de a se adresa Consiliului de Securitate al ONU cu privire la orice chestiune care amenință pacea și securitatea internațională.

Guterres a cerut săptămîna aceasta Consiliului de Securitate să organizeze o reuniune pentru a discuta situația din Gaza și a face apel la un armistițiu umanitar.

Majoritatea membrilor Consiliului de Securitate și-au exprimat sprijinul pentru o încetare a focului, însă SUA, în calitate de aliat al Israelului și cu drept de veto în Consiliul de Securitate, nu a susținut încă inițiativa.

7
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?