TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Israel și Grecia semnează un acord record de apărare

Acordul include un contract de 1,65 miliarde USD pentru înființarea și funcționarea unui centru de instruire pentru forțele aeriene grecești.

Israelul și Grecia au semnat cel mai mare acord de achiziții publice în domeniul apărării, despre care Israelul a spus că va consolida legăturile politice și economice dintre țări, în timp ce forțele aeriene ale celor două țări au lansat un exercițiu comun.

Acordul include un contract de 1.65 miliarde de dolari pentru înființarea și funcționarea unui centru de instruire pentru Forțele Aeriene Elene de către contractantul de apărare israelian Elbit Systems pe o perioadă de 22 de ani, a declarat duminică ministerul israelian al apărării.

Centrul de instruire va fi modelat pe baza academiei de zbor din Israel și va fi echipat cu 10 avioane de antrenament M-346 produse de Leonardo italian, a spus ministerul.

Elbit va furniza kituri pentru modernizarea și operarea aeronavelor T-6 din Grecia și va oferi, de asemenea, instruire, simulatoare și suport logistic.


„sînt sigur că (acest program) va îmbunătăți capacitățile și va consolida economiile Israelului și Greciei și, astfel, parteneriatul dintre cele două țări ale noastre se va aprofunda la nivelurile de apărare, economice și politice”, a declarat ministrul israelian al Apărării Benny Gantz.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load