COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2822
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7302

Israel confirmă armistițiul în Gaza

21 mai. 07:52   În lume
3774 0

Un armistițiu a fost aprobat de cabinetul de securitate al premierului Benjamin Netanyahu, după 11 zile de ostilități armate între trupele israeliene și militanții palestinieni.

Times of Israel relatează că armistițiul a fost votat cu unanimitate în cabinetul de securitate. Ulterior, conform Reuters, și Hamas a confirmat că armistițiul va începe la ora 2:00.

Autoritățile israeliene au confirmat armistițiul însă au precizat din nou că intrarea lui în vigoare se va face la „o dată ulterioară”

„Cabinetul de securitate a acceptat cu unanimitate de voturi recomandarea oficialilor de securitate, șefului armatei, șefului agenției Shin Bet, șefului Mossad și șefului Consiliului de Securitate Națională pentru acceptarea inițiativei egiptene pentru un armistițiu condiționat bilateral care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară.

Șeful armatei, eșalonul militar și șeful GSS au evaluat în fața miniștrilor marile reușite ale Israelului în această campanie, unele dintre ele fără precedent.


Eșalonul militar subliniază că realitatea de pe teren va determina dacă va continua această campanie”, se arată în comunicatul autorităților israeliene.

Decizia vine după presiuni ale Administrației Biden pentru încetarea ofensivei israeliene.

Nu este, însă, clar, în ce moment va intra în vigoare armistițiul. Unele organizații media din Israel au relatat că luptele urmează să înceteze imediat, în timp ce altele spun că ostilitățile se vor opri în jurul orei locale 2:00.

Armata israeliană a anunțat, în ciuda acestor informații, că va continua „să apere Israelul”, după ce 300 de alte rachete au fost lansate din Gaza.

Atacurile cu rachete din Fîșia Gaza spre Israel s-au oprit pentru opt ore în noaptea de miercuri spre joi, însă au fost reluate joi dimineața la granița dintre Israel și Fîșia Gaza. Armata israeliană a continuat atacurile aeriene spunînd că vrea să descurajeze gruparea islamistă să mai atace, după oprirea actualului conflict.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fîşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai. Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fîşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽