TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Iranul va face o plîngere împotriva lui Trump

Autorităţile de la Teheran intenţionează să formuleze o plîngere împotriva lui Donald Trump în legătură cu operaţiunea de asasinare a generalului, a declarat luni Ebrahim Raisi, un oficial al forţelor Quds.

„Cei care comit infracţiuni vor fi traşi la răspundere. Trebuie ca preşedintele Statelor Unite să fie principalul acuzat. El trebuie condamnat la nivel internaţional”, a declarat Raisi pentru agenţia de presă Fars.

Potrivit oficialului iranian, „Consiliul pentru Drepturile Omului (un organism aflat în subordinea Curţii Supreme a Iranului, n.red.) şi Ministerul de Externe ar trebui să se ocupe de această problemă. Asasinarea lui Soleimani încalcă toate legile pentru că el a fost un simbol al luptei împotriva terorismului şi un sprijin pentru cei oprimaţi”, a declarat Raisi.

Agenţia TASS notează că oficialul iranian nu a specificat cărei instanţe internaţionale îi va fi adresată eventuala plîngere la adresa preşedintelui Statelor Unite.

Relaţiile între SUA şi Iran sînt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load