TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Iranul transmite că a capturat un singur petrolier britanic

Iranul transmite că a capturat un singur petrolier britanic

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat un singur petrolier britanic, Stena Impero, au transmis mai multe surse militare citate de agenţia de presă semioficială Tasnim, menţionînd că petrolierul Mesdar a primit permisiunea de a-şi continua traseul.

„Contrar rapoartelor, petrolierul nu a fost capturat. I-a fost permis să îşi continue traseul după ce a fost avertizat în legătură cu măsurile de siguranţă de către forţele iraniene”, au transmis sursele militare


Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, declarase anterior că două petroliere britanice au fost capturate în Strîmtoarea Hormuz. Cele două petroliere şi-au schimbat direcţia şi au început să navigheze spre Iran la o diferenţă de aproximativ 40 de minute, au transmis autorităţile.

Operatorul petrolierului Mesdar, Norbulk Shipping, a transmis că echipajul a primit un avertisment de la autorităţile iraniene şi şi-a continuat traseul.

„A fost restabilită comunicarea cu nava Mesdar, iar echipajul a confirmat că forţele armate au părăsit nava şi îşi pot continua traseul. Echipajul este în siguranţă”, au transmis reprezentanţii Norbulk Shipping.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strîmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan", a transmis site-ul Sepahnews.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load