COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6294
Coronavirus stiri: 7247

Invazie de șobolani într-o închisoare

22 iun. 23:00   În lume
1039 0

O invazie de șobolani într-o închisoare a dus la mutarea deținuților. Sute de persoane sînt relocate, pînă ce administratorii clădirilor penitenciarului din New South Wales au început să facă temeinic deratizarea.

O invazie devastatoare de şobolani a forţat marţi autorităţile australiene să înceapă mutarea a sute de deţinuţi dintr-o închisoare din statul New South Wales pentru a repara daunele provocate de micile rozătoare, informează AFP și Agerpres.

Şoarecii au atacat în special tavanele şi au ros cablurile de la centrul de corecţie din Wellington, situat într-o zonă rurală în provincia New South Wales, Australia .

„Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea personalului şi a deţinuţilor sînt prioritatea noastră principală, deci este important să acţionăm cît mai repede posibil pentru a efectua lucrările de reabilitare”, a declarat într-un comunicat Peter Severin, comisarul responsabil cu serviciile corecţionale în New South Wales.

Pînă la 420 deţinuţi şi 200 de angajaţi vor fi transferaţi la alte instituţii pînă la sfîrşitul lunii iunie.


De cîteva luni estul Australiei este victima unei invazii de şobolani care atacă casele şi devorează recoltele.

Această invazie este încă un dezastru care i-a lovit pe fermierii australieni, după ani de secetă, luni de incendii forestiere devastatoare la sfîrşitul anului 2019 şi inundaţiile care le-au urmat.

Rozătoarele au apărut în octombrie, în urma unei recolte excepţionale, după cea mai gravă secetă înregistrată vreodată.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽