COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6638

Inundațiile au făcut prăpăd în Italia: Oamenii, blocați în locuințe

28 iul. 21:30   În lume
1754 0

Nordul Italiei se confruntă cu noi inundații. Acestea au dus și la alunecări de teren și pagube materiale. În plus, mulți oameni au rămas blocați în propriile locuințe, după ce casele le-au fost parțial acoperite de bolovani aduși de ape.

Mai multe localități din regiunea Lombardia au fost lovite de apele umflate ale rîurilor care se scurg din munți, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Inundațiile au adus nămol și bucăți de copaci care au cauzat importante pagube materiale. În plus, mai multe drumuri și poduri au fost blocate din cauza inundațiilor, ceea ce a dus la izolarea unor localități.

Puternic afectate de inundații au fost mai multe așezări din apropierea Lacului Como, o populară destinație turistică. Cel puțin 60 de oameni au rămas izolați în propriile locuințe după ce căile de acces au fost blocate de bolovanii aduși de ape.

Pentru salvarea acestora au fost trimise excavatoare și pompieri.


Inundațiile din Lombardia au avut loc la doar o zi după ce zona din jurul orașului nordic Bologna s-a confruntat cu o furtună de grindină de mărimea unor mingi de tenis.

Însă și sudul țării, în special insula Sardinia, a avut parte de vreme nefavorabilă, care a dus la izbucnirea de incendii puternice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽