COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Inundaţii catastrofale în China

Inundaţii catastrofale în China

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra sudului şi estului Chinei au distrus locuinţe, culturi şi au condus la evacuarea a aproape 80.000 de persoane, a anunţat joi presa oficială chineză, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Alte ploi sînt aşteptate în perioada următoare, a anunţat joi televiziunea de stat chineză, în timp ce cantitatea medie de precipitaţii în zonele afectate în această săptămînă a fost cu 51% mai mare decît în aceeaşi perioadă din anii trecuţi şi cea mai mare înregistrată din 1961.

Televiziunea de stat chineză a prezentat imagini ale unor clădiri pe jumătate acoperite de ape şi străzi inundate în unele dintre cele mai afectate zone. Circulaţia trenurilor de-a lungul rutei Beijing-Guangzhou a suferit întîrzieri după ce apele în creştere au inundat un pod în provincia sudică Hunan, a adăugat aceasta.


Un număr de 77.000 de persoane au fost evacuate, a anunţat Ministerul pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

În primele trei zone sînt aşteptate vineri şi sîmbătă noi ploi torenţiale, a anunţat serviciul de meteorologie chinez, precum şi în provincia centrală Hubei, provincia Anhui (est) şi provincia Guizhou (sud-vest).

Fenomene meteo extreme devin din ce în ce mai frecvente în China, cu temperaturi record înregistrate în această vară în anumite zone din ţară. Oficiali ai serviciilor de meteorologie au avertizat pe 3 iulie că precipitaţiile din sudul ţării ar putea depăşi media cu 30% pînă la 70% pe o perioadă de 10 zile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load