COVID-19 în MOLDOVA

Între SUA și Mexic va fi construit un "zid virtual”

Între SUA și Mexic va fi construit un "zid virtual”

Construcția va fi controlată de inteligența artificială și va împiedica încercările ilegale de trecere a graniței.

Administrația lui Donald Trump a încheiat un contract de cinci ani cu Anduril Industries, compania care se angajează ca pînă în 2022 să instaleze 200 de stații "inteligente" de control al spațiului de-a lungul frontierei de sud a Statelor Unite, noteaza korrespondent.net.

Din exterior, dispozitivul propus "arată destul de simplu". El constă dintr-un turn, la baza căruia sînt amplasate două panouri solare mari, energia cărora, potrivit dezvoltatorilor, este suficientă pentru funcționarea tuturor echipamentelor turnului 24 din 24 de ore. În vîrful turnului de 10 metri sînt instalați o serie de senzori, camere și antene pentru urmărirea animalelor, mașinilor și oamenilor în momentul trecerii graniței.


Datele de pe toate camerele și senzori vor fi transmise serviciului de grăniceri și organelor de drept.

Cu toate acestea, s-a decis scoaterea unei funcții a "zidului virtual". Sistemul de urmărire a imigranților ilegali nu va avea tehnologia de recunoaștere facială.

"Compania a renunțat intenționat la adunarea datelor cu caracter personal. Acest lucru nu este la modă acum", a declarat compania Anduril.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load