X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Intrarea Suediei și Finlandei în NATO va reprezenta o amenințare pentru Rusia. Declarație

1 iul. 19:45   Război în Ucraina
1970

Aderarea prospectivă a Suediei și Finlandei la NATO va crea o amenințare reală pentru Rusia. Astfel declară viceministrul de Externe al Rusiei Alexandr Grushko, în discursul său la o conferință a Clubului Valdai, transmite corespondentul Lenta.ru.

Potrivit diplomatului, devenind membre ale alianței, Suedia și Finlanda „devin obiecte ale planificării NATO”, adică NATO va planifica operațiuni de pe teritoriul acestor țări. „Aceasta este o nouă realitate militaro-politică care va influența și procesul nostru de planificare militară”, a spus Alexandr Grushko.

„Acum ne vom ocupa de o situație în care, de-a lungul granițelor noastre, pot fi desfășurate potențiale care vor amenința cu adevărat securitatea Rusiei și vom lua toate măsurile pentru a asigura securitatea”, a subliniat viceministrul de Externe al Rusiei.

În discursul său, Grushko a mai menționat că decizia Suediei și Finlandei de a deveni membre ale alianței le va transforma din „membri respectați ai comunității internaționale” în „periferia NATO”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав