COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Intrarea în SUA de pe teritoriul Braziliei este interzisă

Intrarea în SUA de pe teritoriul Braziliei este interzisă

Casa Albă a anunţat duminică că interzice străinilor să pătrundă pe teritoriul SUA dacă anterior aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămîni, la două zile după ce ţara latino-americană a devenit numărul doi la nivel mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, informează luni Reuters şi dpa.

Titularii cărţilor verzi, rudele apropiate ale cetăţenilor americani şi membrii echipajelor de zbor se numără printre persoanele scutite de la respectarea acestei măsuri restrictive.

Secretarul de presă al Casei Albe Kayleigh McEnany a comunicat că această nouă măsură restrictivă este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA. Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări, transmite agerpres.ro.


Consilierul de securitate naţională Robert O’Brien declarase mai devreme în cursul zilei de duminică, în cadrul emisiunii „Face the Nation” al postului de televiziune CBS, că speră ca această decizie să fie revizuită la un moment dat.

„Sperăm că va fi temporară, dar din cauza situaţiei din Brazilia, vom lua toate măsurile necesare pentru protecţia poporului american”, a spus O’Brien. El a mai anunţat că executivul american va analiza, de la caz la caz, posibilitatea impunerii de restricţii şi altor ţări din emisfera sudică.

Brazilia a depăşit vineri Rusia devenind numărul doi mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, după SUA. Conform informaţiilor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 347.000.

Preşedintele american Donald Trump anunţase marţi că are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie pentru persoanele provenind din Brazilia. „Nu vreau să vină aici oameni care să ne infecteze poporul. Nici nu vreau ca oamenii să fie bolnavi. Ajutăm Brazilia cu ventilatoare. … Brazilia se confruntă cu unele probleme, asta nu poate fi pus la îndoială”, a declarat Trump reporterilor de la Casa Alba.

Preşedintele Trump a suspendat, în luna ianuarie, intrarea pe teritoriul SUA pentru majoritatea călătorilor din China, iar la începutul lunii martie a impus restricţii de călătorie în cazul persoanelor provenind din Europa.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load