X 

Internetul de la compania lui Elon Musk va apărea în spațiul post sovietic

17 aug. 2021,, 20:00   Război în Ucraina
2996 1

Georgia va fi una dintre primele țări care va beneficia de Internet de la compania miliardarului american Elon Musk. SpaceX a iniţiat deja procedura pentru obţinerea unei licenţe în acest sens.

Starlink, rețeaua de sateliți a lui Elon Musk, este pe cale să transmită internet peste tot în lume, cu excepția regiunilor polare, pînă în septembrie. Musk a declarat că a semnat două acorduri cu operatori de telecomunicaţii din țări importante, dar că nu îi poate numi deocamdată, și că poartă negocieri și cu alții; transmite Noi.md cu referire la publika.md.

SpaceX a lansat peste 1.500 de sateliți. Serviciul, care are deja peste 69.000 de utilizatori activi, ar putea ajunge la jumătate de milion în următoarele 12 luni. Compania intenționează să ofere internet de mare viteză către 5% din populația lumii în locuri inaccesibile pentru rețelele wireless și de fibră optică. Miliardarul Elon Musk a mai anunţat că SpaceX plănuieşte să lanseze anul viitor o nouă versiune de sateliţi care ar putea acoperi şi zonele polare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?