Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Instagram introduce un "buton de alertă" pentru utilizatorii din Franța

9 noi. 2023,, 21:31   Externe
3032 0

Pentru a lupta împotriva ciber-hărţuirii, Instagram a introdus în Franţa un "buton de siguranţă" care permite utilizatorilor să apeleze direct o linie telefonică de urgenţă, o premieră mondială, transmite joi AFP.

Orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online va vedea de acum înainte un buton de apel telefonic care o va pune în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018, linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale, disponibilă zilnic, între orele 09:00-23:00, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Pentru asociaţia e-Enfance, parteneră în cadrul iniţiativei, acest buton de apel direct, care face legătura cu numărul 3018 fără a părăsi aplicaţia, reprezintă un instrument eficient şi dorit de mult timp.

"Cerem de ani de zile un 'buton de siguranţă' ('safe button') şi am cerut unul şi la nivel european", a declarat Justine Atlan, directoare generală a asociaţiei e-Enfance.

"A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeles, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct", a explicat Justine Atlan.


"Acest lucru va permite tinerelor victime, odată ce semnalarea lor a fost înregistrată, să beneficieze de un sprijin specific imediat", a precizat ea.

Pe TikTok, o reţea foarte populară în rîndul tinerilor, nu există un buton de apel direct, însă utilizatorilor care semnalează un caz li se oferă acum un link care îi trimite către site-ul 3018.

În Franţa, un sfert dintre familii s-au confruntat deja cu problema ciber-hărţuirii unui minor, potrivit unui sondaj recent realizat pentru e-Enfance: 15% dintre elevii din învăţămîntul primar s-au confruntat deja cu aceasta, procentul ajungînd la 25% în învăţămîntul gimnazial şi la 27% în cazul liceenilor.

Pentru a face faţă acestui fenomen, guvernul francez a prezentat la sfîrşitul lunii septembrie o serie de măsuri, de la semnalarea sistematică a cazurilor de hărţuire către sistemul de justiţie pînă la intenţia de a exclude elevii hărţuitori de pe reţelele sociale.

În total, 86% dintre tinerii cu vîrste între 8 şi 18 ani sunt înregistraţi pe reţelele sociale - 67% dintre şcolarii din învăţămîntul primar, 93% dintre elevii de gimnaziu şi 96% dintre elevii de liceu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?