X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3733

Indonezia propune un plan de pace pentru Ucraina

3 iun. 12:30   Război în Ucraina
2853 0

Ministrul indonezian al apărării, Prabowo Subianto, a propus sîmbătă un plan de pace pentru războiul din Ucraina, solicitînd o zonă demilitarizată și un referendum al Națiunilor Unite în ceea ce el a numit teritoriile disputate.

Propunerea a fost transmisă în cadrul unei conferinţe pe teme de apărare şi securitate desfăşurate în Singapore și a fost criticată imediat de mai mulţi participanţi. "Solicit Rusiei şi Ucrainei să se angajeze să înceteze imediat toate ostilităţile", a declarat el, subliniind că economiile şi aprovizionarea cu alimente din ţările asiatice sînt grav afectate de acest conflict, transmite Digi.

Ministrul a propus o încetare a focului "pe poziţiile actuale", zone demilitarizate care să fie garantate de observatori şi de forţe de menţinere a păcii ale ONU, scrie The Guardian.

El a sugerat, de asemenea, un eventual "referendum în zonele disputate", organizat de Naţiunile Unite, în timpul discursului său în cadrul conferinţei Dialogul Shangri-La privind apărarea şi securitatea în Asia-Pacific.

"Propun ca dialogul Shangri-La să găsească un mod de... declarație voluntară prin care să îndemne atît Ucraina, cît și Rusia să înceapă imediat negocierile pentru pace", a declarat Prabowo Subianto.


Indonezia a mai încercat să medieze pacea între cei doi beligeranţi. Preşedintele indonezian Joko Widodo a călătorit la Kiev şi la Moscova şi s-a întîlnit cu liderii ucrainean şi rus anul trecut, cînd ţara a prezidat Grupul G20.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?