COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

India și-a închis căile ferate pentru prima dată în 167 de ani

India și-a închis căile ferate pentru prima dată în 167 de ani

După ce primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a impus intrarea în carantină a țării pe 25 martie, și Căile Ferate Indiene au decis suspendarea călătoriilor cu trenurile până pe 14 aprilie, transmite CNN.

Este pentru prima dată în 167 de ani când cea mai veche rețea feroviară din Asia a fost suspendată.

Acum, rețeaua feroviară a decis să transforme până la 20.000 de vagoane de tren vechi în secții de izolare pentru pacienți, pe măsură ce virusul se răspândește.

Rețeaua, care este cel de-al patrulea operator feroviar din lume ca mărime și cel mai mare angajator al Indiei, operează deja 125 de spitale din întreaga țară.


La 1 aprilie, India a înregistrat 4.288 de cazuri de Covid-19, inclusiv 117 de morți, potrivit Universității Johns Hopkins - un număr relativ mic pentru o națiune de 1,3 miliarde. În timp ce sistemul spitalicesc din India nu este încă copleșit, trenurile ar putea ușura o parte din presiune dacă numărul pacienților cu coronavirus începe să crească.

“Acum, căile ferate vor oferi medii curate și igienizate pentru ca pacienții să se recupereze confortabil”, a spus Piyush Goyal, ministrul Căilor Ferate într-un tweet.

În mod normal, calea ferată indiană rulează peste 20.000 de trenuri de călători pe zi, pe rutele de distanțe lungi și suburbane, numărînd 7.349 de stații în întreaga Indie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load