COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2822
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7302

India, lovită grav de coronavirus, se pregătește de o "furtună ciclonică extrem de periculoasă"

17 mai. 23:00   În lume
1009 0

Statul indian Gujarat se pregătește să fie lovit de ciclonul Tauktae, cea mai puternică furtună care a lovit regiunea în ultimii 25 de ani, informează BBC.

Cel puțin șase oameni au fost uciși și mii de persoane evacuate în ultimele două zile, în timpul ploilor puternice care însoțesc ciclonul.

Serviciul meteorologic indian a anunțat că furtuna tropicală s-a intensificat, devenind o "furtună ciclonică extrem de periculoasă".

Ciclonul Tauktae va lovi India în timpul celui de-al doilea val uriaș de coronavirus, care a adus deja spitalele în pragul colapsului.

Furtuna ar urma să ajungă pe uscat în statul Gujarat luni noapte, iar viteza vîntului va atinge 160 km/oră. Statele Gujarat și Maharashtra, care au împreună peste 170 de milioane de locuitori, sînt în alertă după avertizarea de ploi și vînt puternic. Ambele state înregistrează o scădere a cazurilor de coronavirus, însă își revin cu greu după al doilea val devastator de infecții.


Peste 150.000 de oameni din zonele joase ale statului Gujarat au fost mutați în adăposturi, provocînd temeri că aglomerarea va duce la noi focare de infecție în săptămînile care vor urma. Totodată, campania de vaccinare a fost oprită în cîteva orașe de coastă aflate pe raza furtunii.

Ciclonul Tauktae aduce noi provocări pentru spitalele și centrele COVID din vestul țării. Capitala statului Maharashtra, Mumbai, se află pe coastă și este în stare de alertă. Peste 580 de bolnavi de COVID-19 au fost mutați din centre dedicate în spitale, ca măsură de precauție.

Oficialii i-au sfătuit pe oameni să stea în case, așteptîndu-se la drumuri inundate, linii electrice căzute și copaci scoși din rădăcină de vîntul puternic și ploile torențiale.

Mii de bărci de pescuit aflate în larg s-au întors în porturi, iar sute de nave comerciale au fost redirecționate.

Echipe de intervenție au fost trimise deja în statele Gujarat și Maharashtra.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽