TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Încercarea de a transfera fonduri dintr-un cont bancar din Myanmar în SUA, oprită

Militarii-organizatori ai loviturii de stat din Myanmar intenționau să intre în posesia fondurilor din contul republicii de la o bancă americană.

Militarii, care au efectuat lovitura de stat în Myanmar, au încercat să retragă un miliard de dolari din contul țării la o bancă americană. Despre acest lucru a anunțat joi, 4 martie, agenția de știri Reuters.

Se remarcă faptul că încercarea de transfer de fonduri de la Federal Reserve Bank of New York în numele Băncii Centrale din Myanmar a avut loc pe 4 februarie. Cu toate acestea, banca din SUA a oprit operațiunea, transmite korrespondent.net.

Se indică faptul că încercarea de tranzacție a fost întreprinsă după ce armata din Myanmar a numit un nou guvernator al Băncii Centrale.

Potrivit agenției, anume această situație a fost motivul aprobării de către președintele american Joe Biden a sancțiunilor împotriva persoanelor implicate în lovitura de stat din Myanmar și blocarea conturilor statului din SUA.


După cum s-a anunțat, în Myanmar, de mai mult de o lună nu contenesc protestele împotriva loviturii de stat militare din țară. Potrivit ONU, au fost deja uciși peste 50 de protestatari.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load