Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Începînd cu 29 mai Ucraina închide spațiul aerian pentru avioanele din Belarus

28 mai. 2021,, 16:05   Război în Ucraina
2198 0

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a interzis avioanelor din Belarus să folosească spațiul aerian ucrainean începînd cu 29 mai, ora 00:00.

Despre acest lucru a anunțat pentru UNIAN serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii din Ucraina.

Astfel, avioanele din Belarus nu vor putea folosi Ucraina în calitate de teritoriu de tranzit, precum și să aterizeze pe aeroporturile acestei țări.

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a emis un ordin protocol corespunzător Ministerului Infrastructurii și Ukraeroruh, transmite RBC-Ucraina, citînd surse proprii în guvern.

"Am ordonat ca începînd cu 29 mai, ora 00:00 să fie instituită interdicția privind folosirea spațiului aerian ucrainean de către aeronavele înregistrate în registrele Republicii Belarus", a spus interlocutorul.


Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a ordonat, de asemenea, Ministerului Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe și Ukraeroruh să informeze partea belarusă despre decizia lor.

Menționăm faptul că pe 26 mai, Ucraina a închis traficul aerian cu Belarus. Restricții privind zborurile în spațiul aerian al Belarusului a impus și Uniunea Europeană după reținerea opozantului Roman Protasevici pe aeroportul din Minsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий