TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incendiul de amploare, În apropiere de Berlin (FOTO)

Incendiul de amploare, În apropiere de Berlin (FOTO)

Autoritățile din Germania sfătuiesc locuitorii Berlinului să țină închise ușile și ferestrele, din cauza unui incendiu masiv de pădure izbucnit la aproximativ 50 de kilometri de oraș.


Departamentul de pompieri a emis o avertizare în urma mai multor sesizări primite dimineaţa de la locuitorii din oraş care s-au plîns de fumul înecăcios, informează DPA.


Situaţia nu se va ameliora în perioada următoare, a declarat un purtător de cuvînt, iar pompierii din landul Brandenburg estimează că va dura cîteva zile pînă la stingerea incendiului. O purtătoare de cuvînt din partea aeroporturilor din Berlin a dat asigurări că fumul nu afectează traficul aerian.


Incendiul este localizat într-o regiune în care se află numeroase muniţii neexplodate din Al Doilea Război Mondial, notează DPA, un factor care îngreunează misiunea pompierilor.


În zonele de focar considerate prea periculoase pentru a fi abordate pe cale terestră pompierii încearcă să stingă flăcările cu ajutorul elicopterelor speciale. Autorităţile locale au anunţat că au avut loc deja mai multe explozii.


Germania a fost afectată în ultimele luni de o secetă severă. În Brandenburg, cantităţile de precipitaţii au fost neobişnuit de mici, iar numeroase zone din acest land sînt pîrjolite de secetă.


Motivele izbucnirii incendiului nu sînt cunoscute deocamdată.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load