COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

Incendiu de proporții în Spania: Peste 2.000 de oameni au fost evacuați, iar un pompier a murit

13 sep. 10:05   În lume
820 0

Incendiile de pe Costa del Sol au dus la evacuarea a mai multe mii de locuitori. Doar în provincia Malaga, peste 2.500 de locuitori au fost forțați să își abandoneze locuințele.

Manuel Marquez, un localnic din zonă, a abandonat tot ce are în Jubrique și a fugit din calea focului.

„Garda Civilă ne-a spus că trebuie să plecăm pentru că este foarte periculos din cauza fumului și așa că trebuie să plecăm. La început ne-au spus că va exista un autobuz pentru toată lumea dar apoi ne-au cerut să urcăm fiecare în mașinile noastre, pentru că autobuzul va lua timp”, a spus spaniolul.

Din cauza incendiilor devastatoare, mulți localnici din Jubrique au plecat în Ronda. Bătrâni, tineri, copii și oameni bolnavi se înghesuie în săli de sport transformate în case de campanie. Pentru mulți dintre aceștia, ultima soluție pe care o mai au este aceea de a rămâne sub supravegherea protecției civile.

„Ne-au spus că vor evacua multe orașe din valea Genal din cauza incendiului din zonă, așa că au amenajat un pavilion ca adăpost”, a adăugat pentru Aleph News, Manuel Marquez.

Incendiul din provincia Malaga a distrus aproape 7.000 de hectare de pădure. Numărul total de persoane evacuate se ridică la aproximativ 2.500.


Peste 1.000 de persoane au mai fost, deja, evacuate și din jurul stațiunii Estepona, preferată de către turiști.
În Spania, peste 75.000 de hectare de suprafețe forestiere și arbuști au ars în primele opt luni ale anului, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Spaniol al Tranziției Ecologice.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽