TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incendiile din Australia vor provoca turismului pierderi de miliarde de dolari

Incendiile din Australia vor provoca turismului pierderi de miliarde de dolari

Incendiile de vegetaţie din Australia vor provoca sectorului turistic local pierderi de cel puţin 4,5 miliarde de dolari australieni (2,70 miliarde euro) pînă la finele anului, susţine un raport al organizaţiei profesionale Australian Tourism Export Council (ATEC), informează AFP.

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie din Australia au pîrjolit o suprafaţă de teren aproximativ cît o treime din suprafaţa Germaniei, provocînd decesul a 29 de persoane şi distrugînd peste 2.000 de locuinţe.


Potrivit ATEC, numărul turiştilor care şi-au rezervat un sejur în Australia a scăzut cu 10% pînă la 20% de la debutul incendiilor în septembrie 2019, iar această scădere va antrena pierderi de aproximativ 4,5 miliarde de dolari australieni.

„Turişti străini îşi anulează sejururile din cauza îngrijorărilor cu privire la calitatea aerului, securitate şi impactul incendiilor asupra ofertei noastre turistice precum şi din cauza incertitudinii cu privire la timpul de care vom avea nevoie penrtu a ne reveni”, a declarat directorul general de la ATEC, Peter Shelley.

Cel puţin 70% din cei 850 de membri ai ATEC au înregistrat anulări semnificative ale călătoriilor în Australia din partea turiştilor străini, a adăugat Peter Shelley. Potrivit acestuia, pieţele unde se înregistrează cele mai mari anulări sînt SUA, Marea Britanie şi Europa. În mod normal, în perioada decembrie-februarie se înregistrează jumătate din rezervările anuale de sejururi venite din aceste pieţe.

În mod normal, turiştii străini aduc 45 de miliarde de dolari pe an economiei Australiei, iar combinat cu turismul intern, această industrie are o valoare de 130 de miliarde de dolari.

„Nu există niciun dubiu că industria noastră va fi afectată”, a subliniat Shelley.

Guvernul australian este criticat pentru modul în care a gestionat criza incendiilor şi politica sa în materie de schimbări climatice. Vineri, autorităţile de la Canberra au anunţat un plan de relansare economică de două miliarde de dolari australieni (1,24 miliarde euro). Premierul Scott Morrison a afirmat că acest plan va conţine un stimulent important pentru industria turistică, detaliile urmînd să fie dezvăluite în săptămînile următoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load