COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Incendiile de vegetație din California au mistuit totul în cale

Incendiile de vegetație din California au mistuit totul în cale

S-a dat din nou alarma în California, unde au reizbucnit incendiile de vegetaţie. Sute de oameni au primit urgent ordin de evacuare din calea flăcărilor.

Situaţia cea mai gravă este în Valea Sonoma, supranumită Ţara Vinului din California. De ore bune numeroase echipaje de pompieri se luptă cu incendii uriaşe care mistuie totul în cale. Vîntul puternic de peste 100 de kilometri la oră şi vegetaţia uscată nu fac altceva decît să extindă focarele.

Katie Neilson, corespondent CNN: „Întîmpinăm dificultăţi în a filma, din cauza a tot ce se întîmplă în jur. Puteţi vedea cît de puternic bate vîntul. O să întorc camera pentru a vă arăta exact ce se întîmplă în podgoria unde ne aflăm.”


„Aceasta este încăperea unde de obicei se testează vinul. sînt deja două maşini de pompieri. Aici e un autoturism de teren care aparţine tot pompierilor, şi oamenii cheamă în continuare echipe de intervenţie în zonă”, a adăugat acesta.

În ciuda eforturilor uriaşe, pînă în acest moment pompierii nu au reuşit să controleze niciunul dintre focare.

Amy Head Dept. of Forestry and Fire Protection: „Vîntul a bătut cu putere toată noaptea. Pe parcursul zilei vom mai avea de-a face cu astfel de situaţii. Este cod roşu de alertă, pentru că incendiile nu au fost stinse în păduri.”

O parte din autostrada care taie de la nord la sud California a fost închisă pentru că flăcările sînt foarte aproape de partea carosabilă. Echipele de intervenţie îşi fac loc cu greu prin fumul dens, dar speră să îndepărteze cît mai repede pericolul.

În stare de alertă sînt şi locuitorii oraşului San Bernadino de lîngă Los Angeles. Proprietarii mai multor case care se află pe traiectoria flăcărilor au primit ordin de evacuare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load