X 
Cutremure stiri: 506

Încălzirea globală va reduce producția de căpșuni

26 sep. 08:45   Externe
1597 0

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Waterloo, schimbările climatice ar putea duce la o reducere cu 40% a producției de căpșuni din cauza creșterii temperaturilor.

Acest lucru necesită adoptarea de practici agricole durabile, relatează incrussia.ru.

Studiul a examinat impactul creșterii temperaturilor asupra randamentelor în California. Potrivit studiului, creșterea temperaturilor poate duce la reducerea aprovizionării cu căpșuni și la creșterea prețurilor.

Folosind o nouă metodă de analiză, cercetătorii au constatat că o creștere a temperaturii cu 3°F (aproximativ 1,5°C) ar putea reduce producția de căpșuni cu pînă la 40%. Căpșunile sînt unul dintre cele mai profitabile produse pentru economia Californiei și a SUA. În 2022, piața căpșunilor a fost evaluată la peste 3 miliarde de dolari.

„Acest studiu arată modul în care schimbările climatice pot avea un impact direct asupra alimentelor pe care le iubim, subliniind importanța practicilor agricole durabile pentru menținerea unei aprovizionări durabile cu alimente pentru toți oamenii”, a declarat Purnima Unnikrishnan, cercetător în cadrul Departamentului de inginerie a sistemelor de la Universitatea din Waterloo.


Practicile agricole durabile pot include optimizarea irigării pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu apă în timpul valurilor de căldură, utilizarea irigării prin picurare și programarea operațiunilor pentru a evita perioadele de vîrf de vreme caldă, precum și utilizarea plantelor tolerante la umbră și instalarea de structuri de umbră pentru a atenua stresul termic.

Cercetătorii și-au început analiza cu căpșunile, din cauza popularității lor și a duratei lor scurte de depozitare. Ei spun că aceste rezultate indică implicații potențiale pentru disponibilitatea tuturor produselor importate din California.

Aceștia au utilizat un model care prezice probabilitatea de pierdere a recoltei prin corelarea anomaliilor de temperatură a aerului cu producția de căpșuni. Acest proces le-a permis să măsoare variabilitatea mare în timp și să producă cele mai exacte rezultate de pînă acum.

„Sperăm că o mai bună înțelegere a impactului creșterii temperaturilor asupra randamentelor va ajuta Guvernul și fermierii să dezvolte răspunsuri agricole durabile. Fermierii trebuie să adopte urgent noi strategii pentru combaterea încălzirii globale”, a declarat doctorul Kumaraswamy Ponnambalam.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав