Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Încă o țară este gata să devină mediator între Moscova și Kiev

28 dec. 2023,, 22:45   Externe
2686 0

Baku este gata să faciliteze inițiativele de pace între Moscova și Kiev în prezența unor condiții și apeluri potrivite. Ministrul azer de Externe, Ceyhun Bayramov, a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă privind rezultatele anului 2023.

"Situația din Ucraina este, firește, o sursă serioasă de îngrijorare pentru noi. Aș dori să spun că nu numai după izbucnirea ostilităților, ci și în perioada premergătoare, cînd tensiunile dintre Rusia și Ucraina apăruseră deja, președintele azer Ilham Aliyev a întreprins o serie de acțiuni, ținînd cont de nivelul relațiilor cu președintele Federației Ruse, cu președintele Ucrainei, pentru a contribui cumva la reducerea tensiunilor și la soluționarea acestora prin mijloace politice și diplomatice", a declarat Bayramov.

El a declarat că "din păcate, această inițiativă, ca multe altele întreprinse de liderii mondiali, a eșuat și a dus la situația tragică la care asistăm de aproape doi ani".

"Azerbaidjanul este una dintre puținele țări care are relații deschise și de încredere atît cu Rusia, cît și cu Ucraina. Ținînd cont de acest lucru, Azerbaidjanul este o țară ale cărei capacități de mediere pot ajuta ambele părți. Dar ar trebui să existe un moment și un apel potrivit pentru acest lucru", a declarat ministrul de Externe.

4
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?