COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

În Ucraina, instanța a permis desfășurarea unei anchete speciale în privința lui Ianukovici

3 iun. 11:45   În lume
1416 0

Instanța de la Kiev a permis efectuarea unei anchetă specială pînă la proces împotriva fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici în procedurile penale privind capturarea puterii de stat. Despre aceasta a transmis joi, 3 iunie, serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Se remarcă faptul că o astfel de hotărâre judecătorească oferă dreptul acuzării de a efectua o anchetă preliminară împotriva suspectului în absența acestuia.

"În cadrul procedurilor penale sînt investigate circumstanțele acțiunilor fostului președinte în septembrie-octombrie 2010 care vizează creșterea ilegală a împuternicirilor sale în calitate de președinte al Ucrainei. Acestea se refereau la competențele autorităților legislative și executive, ca urmare a revenirii neconstituționale a acțiunilor Constituției, în care au fost introduse modificări potrivit Legii Ucrainei Cu privire la amendamentele la Constituția Ucrainei", se arată în declarație.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽