X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

În Ucraina au fost pornite dosare penale împotriva lui Biden și Poroshenko

27 ian. 2021,, 11:35   Război în Ucraina
2370

În Ucraina au fost pornite noi dosare penale împotriva fostului președinte Petro Poroshenko și a noului lider american Joe Biden. Despre acest lucru a anunțat pe 27 ianuarie avocatul lui Poroshenko, Igor Golovani, scrie "5.ua".

"Pe 22 ianuarie, la două zile după învestirea președintelui Statelor Unite, au fost înregistrate două noi producții penale, referitoare la presupusa implicare în activitatea fostului procuror general al Ucrainei, Shokin din partea de-al cincilea președinte al Ucrainei Poroshenko și a actualului președinte al Statelor Unite, Joseph Biden", a declarat Golovani.

El a calificat intentarea dosarelor penale drept o provocare, al cărei scop este de a distruge parteneriatul strategic dintre Ucraina și SUA.

După cum scrie lenta.ru, în luna mai a anului trecut, deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Andrei Derkach, a publicat presupusele înregistrări audio ale discuțiilor între Poroshenko și Biden în 2016. În ele, vicepreședintele SUA a propus liderului ucrainean 1 miliard de dolari pentru demisia procurorului general Victor Shokin.

Împotriva lui Poroșenko a fost pornit un dosar pentru trădare de stat. El a declarat că înregistrările sunt fabricate, iar coloana a cincea a Kremlinului a început o operațiune specială împotriva Ucrainei. Poroshenko figurează într-o serie de dosare penale, inclusiv legalizarea veniturilor criminale prin intermediul off-shore, spălare de bani, tentativă de lovitură de stat constituțională.


În februarie, s-a anunțat că biroul de stat de Investigații al Ucrainei a inițiat o producție penală în ceea ce privește posibila presiune a lui Biden asupra lui Shokin.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав