COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6759

În Ucraina, 200 de mii de oficiali se află în pericol din cauza legilor lingvistice

29 iul. 14:05   În lume
1963 6

Aproximativ 200 de mii de oficiali ucraineni nu pot începe munca în organele de stat din cauza lipsei unui certificat de cunoaștere a limbii ucrainene. Un mesaj despre acest lucru a apărut pe canalul Telegram al Deputatului Radei Supreme din fracțiunea "Sluga naroda", Maxim Buzhansky.

Potrivit lui, după intrarea în vigoare a noilor dispoziții ale Legii privind limba de stat, fiecare funcționar public este obligat să dețină un document specializat care să confirme cunoașterea limbii ucrainene la nivel înalt. "Nu este valabilă nota cinci în atestat și diplomele roșii în domeniul filologiei limbii ucrainene", a scris Buzhansky.

El a reamintit că astfel de certificate sînt emise de o comisie specializată, dar deocamdată ea nu face față activității sale. Politicianul a criticat această stare de lucruri și a subliniat că întregul sistem birocratic al țării era amenințat de colaps. "O armată uriașă de demnitari (...) nu poate începe munca, nu poate face nimic, este un punct mort", a spus deputatul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽