Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În Suedia au fost înregistrate temperaturi record de -40 de grade

7 dec. 2021,, 07:28   Război în Ucraina
1975

În satul suedez Naimakka, luni, 6 decembrie, a fost înregistrată o temperatură record, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, de minus 43,8 grade, scrie The Local Sweden.

Potrivit meteorologului de la Institutul suedez de Hidrologie și Meteorologie (SMHI) Emma Harenstam, la amiază, au fost înregistrate valori de la minus 42,7 de grade Celsius. După-amiază, temperatura a scăzut pînă la aproape 44 de grade sub zero. Meteorologii nu exclud că marți, 7 decembrie, temperatura va continua să scadă și să înregistreze noi recorduri. Miercuri, în Naimakka, ca și restul Suediei, se va încălzi.

Naimakka este unul dintre cele mai reci zone din Suedia în timpul iernii. Satul este situat chiar la graniță, în nordul țării, la el se poate ajunge numai prin Finlanda. În sat locuiesc doar două persoane. În nordul Suediei, circulația trenurilor a fost suspendată din motive de securitate.

Recordul de temperaturi negative a fost stabilit în Suedia pe 2 februarie 1966, cînd mercurul termometrului a coborît pînă la minus 52,6 grade. În plus, una dintre cele mai reci zile a fost cea de 30 decembrie 1978 (-48,9 grade). Geruri de -40 de grade ca în decembrie 2021 în țară nu au existat de 30 de ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав